Öncelikli amacımız tekstil ürünlerinde olduğu gibi tekstil baskıda da kaliteyi ticari kaygıdan uzak, firmaların güvenini kazanmak, kalite ve fiyat konusunda prensipli olmaktır. Otomatik ahtapot makinada tekstil baskı çözümleriyle Hizmetiniz deyiz. Adet sınırlaması olmadan tüm siparişleriniz alınmaktadır.

Serigrafi Baskı:

İpek Baskı - Şablon Baskı - Elek Baskı gibi farklı isimlerle de adlandırılan serigrafi, tekstil sanayiinde, grafik sanatlarda ve baskı resim çalışmalarında yaygın olarak kullanılan bir baskı tekniğidir. Bu teknikte; metal ya da ahşap çerçeveye gerilmiş ipek, plastik veya metal dokumadan oluşan elek şeklindeki kalıp üzerinde baskı yapılacak yerler açık bırakılıp diğer yerler maskeleme, boyama ya da fotomekanik yöntemlerle kapatılır. Sonra bu eleğin içine konulan baskı boyası (mürekkep) , bir sıyırıcı (rakle) ile sıyrılarak açık kalan yerlerden kağıt, cam, kumaş, vb. malzemeler üzerine geçirilir.

Elek baskı denmesinin sebebi kalıbının ipek, ipek özelliği gösteren polyester veya metal dokumalardan oluşmasıdır. Bu dokuma metal veya ahşap bir çerçeveye gerilmiş durumdadır. Dokümanın üzerine basılacak işin kalıbının alınabilmesi için emülsiyon sürülür. Fotoğrafik yöntemlerle işin kalıba çekilmesiyle dokumanın iş olan yerlerindeki emülsiyon atılır, işsiz yerlerde emülsiyon kalır. Yani iş olan yerlerdeki dokumanın üzerinden emülsiyonun sökülmesiyle (su banyosuyla) ve buralardan mürekkep geçerek baskı gerçekleşir.

Serigraf kalıbı çerçevelerinden, yüzeyinde ufak deliklerin bulunduğu ve buradan vakumun yapıldığı baskı masasına monte edilir. Vakumla hava emmesinin amacı basılacak işlerde malzemenin vakumlu havayla çekilerek masaya sabitleştirilmesi ve kaymasının engellenmesidir. Bu masada inip kalkabilen bir menteşe sistemine bağlanır. Kalıbın üzerine yeterince boya dökülür. Kalıp indirilir, basılacak malzemenin üzerine geldiğinde, rakle ile üzerinden boya bir taraftan bir tarafa yeterince bastırılarak çekilir. Böylece elek üzerindeki açık yerlerden boya alttaki malzemeye geçer. Rakle, kullandığımız kalıba ve işe göre çeşitli boydaki ahşap veya metal sapı bulunan 1 cm kalınlığında bir lâstiktir. Raklelerin uçları, basılacak malzemenin yüzeyinin yumuşak, sertlik ve emiciliğine göre çeşitli özellikler gösterir.

Basılacak işin cinsine göre çeşitli sıklıkta ve özellikte dokuma çeşidi vardır. Serigrafi genelde yarı otomatik makinelerde yapıldığı gibi, tam otomatik makineler de kullanılmaktadır. Baskı kalitesi olarak, tramlı işlerde 35'lik tramdan 60'lık trama kadar baskı yapabilir. Elek baskı tekniğinin en önemli özelliği, diğer baskı tekniklerinde basılamayan işlerin baskısının yapılmasıdır. Polyester, deri, cam, ahşap, kumaş, metal vb. gibi maddelere ve çeşitli özellikteki yüzeyler üzerine baskı yapabilmesidir.

Emprime Baskı:

Emprime baskıyı genel olarak anlatacak olursak değişik renkte boya kullanarak kumaş üzerine desen ve zemin basma işlemidir diyebiliriz. Bu işlemi gören yün, ipek yada benzeri kumaş, t-shirt baskı, su bazlı, aşındırma, plastik, trikromi ve ısı transferi gibi çeşitli boya ve teknikler kullanılarak yapılmaktadır.

Emprime baskı el ile yapılan baskı türüdür El baskısına emprime baskı denir. Tahta kalıp ile yapılır. Emprime baskı için serigrafi boyası kullanılır. Alpaka , raşel, saten , polyester, pamuklu kumaş gibi malzemelere uygulanabilir.

Emprime baskı tekniği ilk çıkan baskı çeşitlerindendir. Emprime kalıp ve ipek ile yapılır. Öncelikle baskı alanı kadar bir kalıp hazırlanır ve sonra bu kalıba gergin olacak şekilde ipek döşenir. Emprime baskı için artık kalıp hazırdır. Bu aşamadan sonra basılacak olan logo veya desenin folyosu çıkartılır ve kalıba yerleştirilir. Bu aşamadan sonra emprime boyası kalıbın üzerine dökülür ve rakle ile baskıya geçilir. Emprime baskılar da resim baskısı yapılamaz. Deglade yani renk geçişleri yapılamaz. Bu baskı türü emprime baskı da sadece standart renkler basılır.

Sublimasyon Baskı:

Çok çeşit baskı yöntemleri vardır, hangisi sağlıklı hangisi garantili nasıl yapılır hep merak etmişizdir. Baskı yaptırırken hep karşımıza çıkar; Sublimasyon yöntemiyle transfer baskı yapıldı. Peki ama nedir bu  sublimasyon; Kelime manası yüksek derecede (185.220 Derece) Malzemenin özelliğine göre değişir. Maddenin ısı uygulandığında katı halden  gaz haline geçmesidir.

Özel olarak satılan sublimasyon mürekkepleri ile yapılan transfer baskıda oluşan kimyasal reaksiyon bu şekilde gerçekleşir. Sublimasyon boyaları, mürekkep içerisinde mikroskobik boyutlarda katı halde bulunur. Bu boyalar mürekkep püskürtmeli bir yazıcı ile özel bir transfer baskı kağıdı üzerine ters olarak yazdırılır, Çıktısı alnınan görseller istenilen malzemeye göre transfer makinasında ortalama 200 derecede baskı yapılacak malzemenin üzerine konularak malzeme özelliğine göre süresi ayarlanıp preslenir. Bu esnada kağıt üzerindeki boya malzeme üzerinde bulunan özel kimyasal madde olan polyester katmanına  karşı reaksiyon göstererek gaz halini alıp  katmanın altına enjekte olur.

Sublimasyon (Sublimation) teknolojisi, sistem kurulum maliyetleri, baskı kalitesi ve ürün çeşitliliği ile günümüzün en çok tercih edilen dijital transfer baskı sistemidir. Sistem kurulumu için gerekli olan ekipmanlar bir  Bilgisayar , scanner, printer (Sublimasyon Sistemine uyumlu) ve ısı transfer presinden ibarettir. Sublimation baskıda kullanılan mürekkebin özelleği 180-220 derece ısıda gaz haline gelerek polimer kaplı yüzeyleri veya polyester dokuları boyamasıdır. Sublimasyon ile özel yüzey kaplamalı ürünlere; Metal, ahşap, aeri, akrilik, aama, yaka kartı, ödül plaket, mouse pad, metal etiketler, kupa(mug), bardak altlığı, anahtarlık, yönlendirme tabelaları, fayans gibi ürünlere ve polyester kumaştan üretilen ürünlere baskı yapılabilir. T-shirt veya kumaş baskılarında, diğer transfer baskı teknolojilerinden farkı kumaşın dokusuna işleyerek, yüzeyde hissedilmemesi ve yıkamaya olan yüksek direncidir.

Su Bazlı Emprime Baskı

Su Bazlı boyalar akrilik veya PU yapılarıyla bünyelerinde yoğunlukla su ihtiva eden ve kurutma sırasında bünyelerindeki suyu vererek kuruyan ürünlerdir.

Su bazlı boyalar bünyelerinde azo, formaldehyde, polvinylchloride(PVC), Phthalates ve agır metal içermezler.

CMYK renkler kullanılarak sınırsız renk seçenegi sunar.

140 ile 160 derece arasında preslenebilme özelligine sahiptir.

60 derecede yıkanabilme özelligine sahiptir.

Su bazlı transfer baskı diger baskılara göre daha elastik bir yapıya sahiptir.

Yumusak tuşeye sahiptir.

Yalnızca polyester Film üzerine imalatı yapılır.

Polyester film kullanıcının deseni kumaşa yerleştirmesinde büyük kolaylık saglar.

Yüksek örtücülüğe sahiptir.

Kabartma Emprime Baskı:

Kabartma baskı, kumaşa farklı efekt kazandıran özel baskılardan biridir. Patın kumaşa aktarılması pigment boyar maddelerle baskı gibidir ancak fiksesi ve baskının görünüşü farklıdır. Kabartma baskı; kabartma baskı patına boyar madde karıştırıldıktan sonra kalıpla kumaşa aktarılan ve fikseyle patın kabartılmasıyla elde edilen özel bir baskı çeşididir. Kabartma baskının yıkama ve sürtme haslıklarının yüksek olması istenir. Baskı yapılan bölgenin, kumaşın yüzeyinden yüksek olması sebebiyle sürtünmesi kolaylaşacağından baskıda dökülmelerin meydana gelmemesi için sürtünme ve yıkama haslığının yüksek olması istenir. Kabartma baskı tanınması en kolay baskılardan biridir. Baskı yüzeyine dokunulduğunda baskı kumaştan daha yüksekte ya da kabarmış, şeftali kabuğuna dokunulmuş hissi verir.

Varak Emprime Baskı:

Özel baskılar, basılacak mamule dikkat çekici özellikler ve baskıya farklı efektler kazandırmak için yapılır. Varak baskı da özel baskılardan biridir ve piyasada önemli bir yere sahiptir. Varak baskı, kalıpla desenin olduğu bölgeye yapıştırıcı aktarıldıktan sonra özel varak kâğıtlarının yapıştırıldığı bir baskı çeşididir. Varak baskıda, yapıştırıcı aktarılan kısma yapıştırılan ve deseni gösteren kâğıtlar (folyolar) kullanılır. Varak baskıda kullanılan varak kâğıtları, piyasada hazır olarak satılmaktadır. Varak kâğıtlarının piyasada düz renklerde olanlarıyla farklı desenlerde hazırlanmış olanlarını bulmak mümkündür. Varak kâğıtlarının en önemli özelliği, yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı olmasıdır. Baskı esnasında, yapıştırıcı üzerine yerleştirilen varak kâğıdının yapışabilmesi ve fikse olabilmesi için yüksek sıcaklıklarda, basınç altında preslenmesi gerekir. Varak baskıda kullanılacak varak kâğıtlarının yüksek sıcaklık ve basınca dayanıklı olması gerekmektedir.

Yaldız Emprime Baskı:

Varak Yaldız Baskı

Varak yaldız baskı tipo sistemiyle uygulanır. Baskı özel yaldız makinesinde yapılır. Yaldız istenilen ebatta kesilip bobin halinde makineye takılarak kağıdı presleyip baskıyı olusturur.

Sıcak Yaldız Baskı

Bu iş için kullanılan folyoların mat kısmını baskı kağıdına parlak kısmını ise klişeye gelecek şekilde takılır. Hangi renk yaldız istenilirse o renk folyo kullanılır. Metal bir klişenin makinenin rezistansına yapıştırıp daha sonra rezistansın ısısını 80°-90° derece ısı verilir. Ve böylece ısınan varak istenilen malzemeye ısının yardımıyla yapışmış olur.

Hologrom Yaldız Baskı

2 boyutlu bir resmin tek katmandan oluşan hologramın üzerine yerleştirilmesiyle yapılır. Baskının yapıldığı kağıdın üzerinde değişik renkler ve pozisyonlara girmesini sağlamaktadır.

Klişe Yaldız Baskı

Magnezyum veya çinkodan hazırlanmış olan kalıba klişe denir. Klişe yaldız makinesinin rezistansına yapıştırılarak elle veya mekanik bir şekilde elde edilen bir transfer baskıdır.

TOP